Recepty pro vaši pleť

Naše tvář dostává denně spousty ran v podobě prachu, větru, mrazu, tepla, slunce, tření oblečením a spousty dalších faktorů, které naší pleti škodí. Ale není se čeho bát, stačí pár minut a vaše pleť bude zase jako z porcelánu.

Je vaše pleť unavená a zdobí ji nevzhledné pigmentové skvrny? Využijte jednu z těchto masek:

Banánová maska

Ingredience:     ½ banánu, pomerančová šťáva, med

Postup:            Banán rozmačkejte, přidejte polévkovou lžíci pomerančové šťávy a lžíci medu. Vše důkladně promíchejte. Namíchanou směs si naneste na obličej, kde ji ponechte 15 minut. Na opláchnutí Vám postačí vlažná voda.

Někdy stačí opravdu málo.

Maska z droždí

Ingredience:     droždí, voda, citrón

Postup:            Kostku droždí rozmícháme ve vodě, přidáme šťávu z vymačkaného citrónu, mícháme a postupně přidáváme vodu, je ale potřeba přidávat vodu opatrně, aby nebyla kašička moc řídká a udržela se na obličeji. Masku necháváme působit 10 minut a poté opláchneme studenou vodou.

Nezapomínejte ani na peeling, ten je pro naši pleť také důležitou součásti o její péčí. Peeling nám zaručí odstranění odumřelých buněk a zajistí nám dobře prokrvení a příjemně hladkou pleť. Nedoporučujeme peeling provádět každý den, je to z důvodu možného mechanického poškození. Ideální doba je jednou za týden. K peelingu je potřeba přistupovat jemně a šetrně. Peelingový krém není obecně tou nejlacinější položkou v drogerii, proto vyzkoušejte následující recepty, skoro za nulové náklady.

Cukrový peeling

Ingredience:     třtinový cukr, zelený čaj

Postup:             Do vychladlého uvařeného zeleného čaje přidejte 2 polévkové lžíce třtinového cukru a důkladně promíchejte. Naneste na obličej a nechte působit 15 minut. Není nutné mechanické tření. Poté   opláchněte vlažnou vodou.

Naši pleť v mnoha oheldech podceňujeme.

Kávový peeling

Ingredience:     kávový lógr (zle i z vypité kávy), kokosový olej

Postup:            Do kávového lógru přidejte 3 polévkové lžíce kokosového oleje, promíchejte a naneste na obličej. Prsty jemně kružte po obličeji přibližně 5 minut, poté opláchněte studenou vodou.

Před použitím peelingu anebo jakékoli masky je pleť potřeba důkladně očistit a vysušit od prachu, make-upu apod.